Søfteland Turn & Idrettslag Generelt Thrilleravslutning på nabooppgjør

Thrilleravslutning på nabooppgjør

Det hadde ikke vært noe å si på om det hadde vært tatt inngangspenger når Søfteland besøkte Os3 på Kuventræ søndag 7 mai, i en kamp som endte 4-3 til Os. 

I strålende sol og med 200 på tribunen ble det en festaften for de som liker kroppstaklinger og klakkelyder i leggskinn og en dommer som var gniten på kortene i 70 minutter.  

Det var full guffe fra begge lag fra første sekund. Det var tydelig at det sto om mer enn poeng, her var det æren som skulle sikres. 

Os hadde nok invitert en og annen fra øvrige Os lag for å styrke tredje laget sitt. Det måtte nok til for å tukte Søftelendingene. 

Allerede tidlig i kampen fikk vi solide oppofringer i Søfteland sin 5 meter som hindret en tidlig Os ledelse. I den andre enden gikk Søfteland i angrep og venstreback Tim André Folkestad gikk i bakken etter at to spillere traff ballen samtidig med stor kraft. Da var det bare å rope på isbilen og kjøre på legevakten. Rapport fra Tim etter kampen forteller at det trolig ikke har røket noe, men at det likevel blir 3-6  måneder før vi ser ham med nummer på ryggen igjen. 

Etter 24 minutter blir Sebastian Grindeland felt like utenfor 16 meteren. Jonathan Heggeland Lien setter frisparket hardt like utenfor.  

Etter dette kommer en sterk Os-periode der de har frispark, skudd og corner som i den rekkefølgen går like utenfor. 

Så tar Søfteland over igjen og like før klokken viser 45 minutter kommer Jonathan seg fri og skyter. Skuddet blir blokkert og det oppstår kaos i Os sin 5 meter. To påfølgende skudd blir blokket og Os får ballen ut av 16 meteren i noen sekunder. For Jonathan har bestemt seg og et minutt ut i overtiden banker han ballen i mål fra hjørnet av 16 meteren til 0-1. 

Fra avspark stormer Os i angrep og er helt gjennom, men Jamie Eide får en panikkstøvel på ballen og klarerer via stangen og ut til corner.  

Det er hjertebank hos trener Daniel Vevatne som hadde satt seg selv på benken for å gi plass til alle som ville spille lokaloppgjøret. Han maner guttene til å holde ut og mener dommeren legger til for mye tid, men har selvsagt glemt at skaden til Tim stoppet spillet i flere minutter.  

Søfteland holder stand og kan gå til pause med ledelse. 

Andre omgang starter litt mer lunkent før Søfteland får frispark på 25 meter. Julian Sælen denger til og keeper får så vidt slått ballen over.  

En som virkelig hadde bestemt seg for å ikke slippe noen osinger forbi var David Henry Skau. Han hadde mange kanontaklinger gjennom kampen, men den han hadde etter 54 minutter var det ekstra schwung over. Os var helt gjennom alene med keeper, expected goal (XG hos OPTA) hadde vært 1.0 men der kommer Skau susende fra ingensteds og klinker ballen klokkerent ut til kast. Hadde ikke Endre Brenne som er leder i Os fotball vært på banen for Os denne dagen, hadde han nok løpt på kontoret etter overgangspapirer. Men slapp av søftelendinger. Skau er ikke til salgs! 

Minuttet etter Skau sin panserklarering får Os frispark på hjørnet av 16 meteren. Den setter Henrik Toft i mål via stangen til 1-1. 

Fram til nå har de gule kortene kun blitt delt ut av trenerne til begge lag uten at dommeren har vært i lommen sin, men fra 67 minutter og ut må han etter hvert vise kortet noen ganger.  

Så begynner ting å skje. Os skårer to ganger på 3 minutter ved William Bolstad og Alexander Smedegård og går med det opp i en 3-1 ledelse. Det blir stillere på bygdebenken til Søfteland og mer lyd på benken til tettstedet i sør. Men så svarer Søfteland med sammen mynt og skårer to på tre minutter. Først skårer Jonathan etter å ha snappet ballen fra en noe passiv Os forsvarer og runder keeper og setter ballen i det åpne målet. Så får Søfteland frispark på 18 meter. Det setter Andreas Lind Olsen i mål helt oppunder tverrligger.  

3-3 med 7 minutter igjen. Det holder i et minutt før Alexander Smedegård kommer gjennom og øker til 4-3 for Os: Søfteland prøver å komme i angrep, men det ebber ut med 4-3 til Os. 

Alt i alt en meget spennende og god kamp, med god innsats av begge lag. Begge kom unna med æren i behold, men poengene ble igjen på Kuventræ.  

Jan Ove Skorpen 

Foto: Elena Wangsholm 

Relaterte innlegg