Søfteland Turn & Idrettslag Generelt A-laget ned på jorden igjen – måtte bruke 3 målvakter

A-laget ned på jorden igjen – måtte bruke 3 målvakter

I forrige kamp skåret Søfteland 7 mål. I bortekampen mot Ny-Krohnborg 2 (heretter NK) siste “høstdag” i årets april måtte de hente ut ballen like mange ganger fra eget nett. Så det galante svevet fra forrige lørdag ble en aldri så liten kræsjlanding på Kronstad kunstgress. Men alt har en forklaring.. 

Søfteland gikk ut i 110 og allerede etter 3 minutt fikk Isak Sælen fulltreff etter at NK keeperen måtte klarere utenfor 16 meteren og forlot målet åpent for Isak å plassere sikkert bak et utmanøvrert forsvar. Så vidt undertegnede har notert var det siste gang NK’s keeper hadde noe nevneverdig å gjøre. Svaret på dette finner man i andre enden. Der Søftelands keeper Fredrik Sælen traff sikkert på alle utrusninger i forrige kamp, gikk det galt i denne kampen. Han takler hardt uten mellomleggspapir like utenfor 16 meteren, og får gult etter 13 minutt. På Søftelands benken ser man ikke bort fra at han var heldig som slapp med gult da VAR nokså sikkert hadde villet en tøffere farge. NK’s frispark ble det ingen ting av, men de kom igjen på et nytt angrep like etterpå som Fredrik fikk ryddet fint opp i, men så… Det oppsto en mølje på straffemerket og keeper Fredrik kastet sin solide kropp inn i makrellstimen. Det var vanskelig fra kommentatorplass å se hva som skjedde, men skal vi tro flere av Søftelendingene som sto oppe i situasjonen river Fredrik i kaoset ned en Søftelandsspiller og en NK spiller river ned en av sine egne.  Dommeren oppfatter noe annet og situasjonen ender opp med straffe og nok et gult kort til Fredrik som blir benkepynt resten av kampen. Bjørn-Ola Lang overtar hanskene og får den tvilsomme æren å hente ut ballen fra garnet på den påfølgende straffen. 1-1 og 75 minutter igjen med 10 mann mot 11. Det blir 2-1 i det 24 minutt og Bjørn-Ola holder Søfteland inne i kampen med flere redninger. Kaptein Julian Sælen kommer sin keeper til unnsetning med et fantastisk returløp og som sistemann klinker han ballen til kast i en tett duell med NK’s angriper. NK har fått med seg Julians bidrag på banen og gjør alt for å stoppe ham. Søfteland fortviler over at dommeren ikke bruker kortstokken på NK’s spillere. Fortviler gjør også Julian og pådrar seg ,,,ja du gjettet riktig,,,gult kort. Da går luften litt ut av laget og NK kan øke til både 3-1 og 4-1 før pause.  

Etter pause setter trenerteamet seg selv inn på banen og formaner om å gjøre det enkelt for å unngå å komme i trøbbel. To minutter inn i omgangen får Søfteland straffe. Isak Sælen gjør seg klar og kampreferent begynner å skrive skåring, men som Jürgen Klopp må han trekke tilbake en forutinntatt jubel da Isak sikter på stjernene og blåser den over. Det var en fin mulighet til å komme inn i kampen igjen. I stedet skårer NK på et fint frispark helt nede ved stolperoten. Det koster mye krefter å spille med 10 mann mot et NK lag som treffer med sine pasninger der Søfteland er mindre presis denne dagen. De gule kortene renner som vanlig inn når kreftene avtar. NK får en straffe til og skårer. Det står 6-1. Bjørn-Ola i målet har fått tatovert noen NK knotter på ankelen og må ut. Høyreback Sebastian Glaser som har fortid som keeper måtte ta i bruk gamle hanskekunster som Søftelands tredje målvakt alternativ. Den som graver dypt finner.. Han kunne ikke forhindre at NK gikk opp til 7-1. De 20 siste minuttene ble det ikke flere mål. Søfteland fikk ikke til noe særlig spill, men de kom tettere i duellene noe trenerne Daniel Vevatne og Hans-Marius Glenne hadde ropt på i 70 minutter og da tettet de lekasjene.  

Man får kanskje ikke skryt for objektivitet om man påstår at Søfteland er nesten like gode som NK etter å ha tapt 7-1, men forskjellen mellom lagene 11 mot 11 tror undertegnede ikke ville vært veldig stor. NK fortjente utvilsomt å vinne i dag, men med justeringer og litt mer vilje til å komme nærmere situasjonene litt tidligere kan neste motstander Os 3 begynne å trene på å hente ut baller av eget nett. (Objektivt sett)  

Kampfakta 

https://www.fotball.no/fotballdata/kamp/?fiksId=8230088

Jan Ove Skorpen 

Foto: Elena Wangsholm

Relaterte innlegg

Årsmøte 2024Årsmøte 2024

Styret innkaller herved til årsmøte i Søfteland turn & Idrettslag.Årsmøtet avholdes Søndag 17.Mars kl.1900, i klubbhuset på Stilvoll. 1. Åpning2. Konstituering3. Div. godkjenninger4. Valg av dirigent og referent.5. Velge to